İŞKUR Akademik Çalışma Programı; ülkemizde işgücü piyasasına dair konularda mevcut politikaların etkinliğinin arttırılmasını ve yeni politikaların geliştirilmesini, çalışma hayatıyla ilgili ulusal ve uluslararası düzeyde bilimsel kaynak oluşturulmasını, işsizliği azaltmada ve istihdamı artırmada etkisi olacak nicel ve nitel araştırmaların desteklenmesini sağlamak amacıyla lisans ve üstü öğrenim gören öğrencilerin yapacakları akademik çalışmaları desteklemek üzere hayata geçirilen programdır.

Programının amacı, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerini araştırma yapmaya teşvik etmek, öğrencileri destekleyerek işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu alanlara yönelik beşeri sermaye havuzunun genişletilmesine katkı sağlamak, uluslararası ve başarılı ülke uygulamalarının incelenerek ulusal bazda bilimsel kaynak oluşturacak akademik yayınların sayısını artırmak ve akademik çalışmaların sonuçlarının işgücü piyasasına uyarlanarak ülke menfaatlerine yönelik politikaların oluşturulmasını sağlamaktır.

Yükseköğretim kurumlarına kayıtlı aktif statüde lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri Akademik Çalışma Programı kapsamında İŞKUR’un vermiş olduğu destekten faydalanabilmek için çalışma hayatı ve istihdam alanında hazırlayacakları  akademik çalışma ile 15 Mart 2021 – 14 Nisan 2021 tarihleri arasında online ortamda başvuruda bulunabilirler.

Detaylar :

18 Mart 2021, Perşembe 126 kez görüntülendi