Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Girişimcilik ve Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (GİKAM), Çalışma ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR) iş birliğinde “İŞKUR Kampüste Mezun Olmayı Beklemeyin” etkinliği düzenlendi.

Erdal Akar Konferans Salonunda gerçekleşen etkinliğe AKÜ GİKAM Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Koray Gürpınar, Afyonkarahisar İŞKUR İş ve Meslek Danışmanları Deniz Arık, Şerife Haytabey ve Cansu Doğan ile birlikte öğrenciler katıldı.

“İŞKUR, iş ve meslek danışmanları öğrencilerle sürekli bir araya gelecek”

Etkinliğin açış konuşmasını yapan GİKAM Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Koray Gürpınar, 2022 yılında Girişimcilik ve Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezinin yapacağı faaliyetleri anlatmak için bu etkinliği düzenlediklerini ifade etti. Gürpınar, “Girişimci ve Kariyer Merkezi olarak biz bir misyon edindik ve bu misyon doğrultusunda ilk etapta Girişimcilik ve Kariyer Topluluğunu kurduk. 10 gün içerisinde onay alacağız; artık Girişimci ve Kariyer topluluğumuz olacak. İŞKUR ve diğer kamu kurumları ile beraber çalışmalar yapacağız ve bu çalışmalarla ilgili de öğrencilerimizi sürekli haberdar edeceğiz. İŞKUR’la 2022 yılı için bir protokol imzalayacağız. Protokolde de ‘İŞKUR Kampüste ve İŞKUR Eğitimleri’ ile beraber iş ve meslek danışmanlarımız, topluluk binamızda her ayın son perşembesi toplantılar yapacak. Orada sürekli beraber olacağız; büyük çaplı eğitimlerimizi de beraber organize edeceğiz” diye konuştu.

“Amaç, farkındalık yaratmak”

Öğrencilerin üçüncü ve dördüncü sınıfta kariyerlerini doğru planlaması için çalışmalara devam ettiklerini söyleyen Gürpınar, şunları kaydetti:

“Öğrencilerimizin kariyerlerinin doğru planlanması, üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerimizin de kariyerlerine girişimcilik alternatifini sunabilmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Benden ders alan arkadaşlar, bizim çalışma sistemimizi zaten biliyor. Diğer arkadaşlar için ise iş ve meslek danışmanları, bu açığı kapatacaklar. Onlarla birlikte biz ne yapacağız? Neler yapmalıyız? Kariyerimizi nasıl planlamalıyız? Üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencileri için de iş kurma ve iş bulma noktasında yapılacak çalışmalara 2022 yılında da devam edeceğiz. Yine Kariyer Merkezi ve Kariyer Topluluğu olarak özellikle üçüncü ve dördüncü sınıfları, ikinci sınıfta meslek yatırımcılarıyla, özel sektörle ve kamu kurumları ile tanıştıracağız ve onlarla çeşitli platformlarda öğrencilerimizi bir araya getireceğiz. Böylece üniversiteyi bitirdikten sonra yollarını nasıl çizeceklerin noktasında biz de öğrencilerimize farkındalık yaratmış olacağız. Burada İŞKUR’un desteğini de yanımızda hep göreceğiz.”

“Öğrencilerin entelektüel sermayelerine artı değer katılacak”

Yetenek Kapısından İŞKUR Kampüsünde linki ile öğrencileri etkinliğe davet ettiklerini söyleyen Gürpınar, “O etkinliğe girdiğimizde, İŞKUR’un sistemine biz onu excel dosyası olarak gönderdiğimizde iş ve meslek danışmanları o listeyi alıp size e-posta olarak dönecekler. Yüz yüze ya da çevrim içi eğitimlere sizi tabi tutarak bir farkındalık yaratacağız. Entelektüel sermayenize artı bir değer katabilmek içinde elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. Özellikle Kariyer Merkezi olarak üniversite ayağında üniversitenin bu işlerini sizlerle organize edeceğiz. Şu an kurmuş olduğumuz topluluk bize bu konuda yardımcı olacak. 18 kişilik bir yönetim kurulumuz var. Ama biz bu sayıyı binlere yükseltme telaşındayız. Üyelik sayımızı artırarak bu sayıyı daha yükseklerde tutacağız ve üniversitenin en büyük topluluğu olma hedefiyle programlarımıza sürdüreceğiz. Tüzel kişiliğimizi alır almaz bu çalışmalara başlayacağız ve ilk ziyaretimizi de büyük ihtimalle İŞKUR’a yaparız. Çünkü bizim ortak paydaşımız İŞKUR” dedi.

“Öğrencilerimiz, GİKAM sosyal medya hesaplarını takip etmeliler”

GİKAM web sayfasını ve sosyal medya hesaplarını öğrencilerin takip etmesi gerektiğini belirten Gürpınar, “18-19 Mart 2022 tarihlerinde Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi ev sahipliğinde, 16 üniversitenin katılımıyla kariyer fuarları düzenlenecek. Biz bunu sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz. Siz de arkadaşlarınıza söyleyin. Biz topluluktaki arkadaşlarla da size bu bilgilendirmeleri yapacağız. Orada sizleri özel ve kamu sektöründen birçok kişi ile tanıştırmayı, onların insan kaynakları departmanları ile sizleri buluşturmayı hedefliyoruz. Sosyal medya hesaplarımızı ve web sitemizi sürekli takip edin. Hep beraber ortaklaşa bir şey yapıyoruz. Her şey sizin için. 5-10 kişiye haber verseniz bugün kartopu gibi büyürüz. Gerçekten ses getiririz” dedi.

Afyonkarahisar İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Deniz Arık, Şerife Haytabey ise Cansu Doğan tarafından ise öğrencilere “Yetenek ve Kariyer Kapısı, İŞKUR faaliyetleri, özgeçmiş hazırlama, mülakat teknikleri ve iş arama becerileri” konularında eğitimler verildi.

Etkinlik, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

03 Ocak 2022, Pazartesi 95 kez görüntülendi