Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Girişimcilik ve Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (GİKAM) Müdürlüğü tarafından Mühendislik Fakültesi öğrencilerine yönelik “Girişimcilik, Kariyer Merkezi Tanıtım Günleri” etkinliği düzenlendi.

İbrahim Küçükkurt konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğe; Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yıldız, Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Gökhan Görhan, Dr. Öğr. Üyesi Gür Emre Güraksın, GİKAM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Koray Gürpınar ile birlikte öğrenciler katıldı.

Etkinlikte ilk sunumu yapan GİKAM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Koray Gürpınar, öğrencilerde farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi. AKÜ ile paydaş olan kurumlardan bahseden Gürpınar, “Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR) ile yapmış olduğumuz protokol gereğince; İŞKUR danışmanları önümüzdeki aydan itibaren 15 günde bir bizimle olacak. İŞKUR danışmanlarımız, sosyologlarımız, psikologlarımız ile iş ve meslek danışmanlarımız orada olacak. Aldığınız eğitimler neticesinde bize gelip sorular sorabileceksiniz. İŞKUR yaklaşık 6-7 yıldır çok aktif çalışıyor. Biz de onlarla paydaş olduk. İŞKUR’un yanı sıra Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Ticaret Odası, Organize Sanayi Danışma Kurulumuz da paydaşlarımız arasında. Biz heyecanlıyız. Bu heyecanımızı da sizinle paylaşmak istedik” diye konuştu.

“Öğrencilerin ince becerilerini artırmak istiyoruz”

Eğitimin sahada olduğunu ve öğrencilere ince beceriler kazandırmak istediklerini ifade eden Gürpınar, şunları söyledi:

“Eğitimin sahada olduğunu düşünenlerdenim. Sahada işlerin nasıl yapıldığını merak edip, o işleri organize eden, sahada olan biriyim. Sahada, dışarıda beraber ne yapabiliriz bunlar çok önemli. İnsan kaynağı yönetimi dediğimizde 2 şeyden bahsedilir: Bir tanesi teknik, diğeri ise teknik beceriler. 2000’li yıllar itibariyle teknolojinin ve bilgi iletişim teknolojilerinin gelişmesiyle beraber artık teknoloji herkese ulaştı. Mühendislik fakültesini bitirdiğinizde zaten teknik beceriye sahip olarak mezun oluyorsunuz. Bunda bir sıkıntı yok. Bizim derdiğimiz, öğrencilerin ince becerilerini artırmak. Entelektüel sermayenize artı bir değer katabilmek için biz buradayız. Entelektüel anlamda yetiştirilmediğiniz müddetçe sahada rakiplerinizle rekabet etme şansınızı kaybediyorsunuz. Bu ince beceri dediğimiz şeyler; takım çalışması, liderlik, iletişim gibi konular. Bunları geliştirmek zorundasınız.”

Eğitimde ayrıca; Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Dijital Platformları, Yetenek Kapısı, Kariyer Kapısı, Staj Seferberliği, KOSGEB dijital platformları interaktif olarak tanıtılarak, öğrenciler bilgilendirildi.

07 Ocak 2022, Cuma 84 kez görüntülendi